Scandalul din CJ Vâlcea
Scandalul a început în 2019, când Monica Gutău a plecat de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, din cadrul Ministerului de finanțe, la Consiliul județean Vâlcea, la direcţia generală Programe şi Relaţii Externe. Transferul s-ar fi făcut dintr-un post de expert superior, pe cel de consilier superior. La doar câteva luni de la transfer, în plină criză provocată de pandemia de coronavirus, CJ Vâlcea a organizat un concurs de promovare pentru ocuparea funcţiei de şef Serviciu Elaborare şi Implementare Proiecte, iar singurul candidat care s-a prezentat a fost Monica Gutău.
Reacția edilului Mircia Gutău
După apariția informațiilor în presa locală, Mircia Gutău a ieșit la atac. „Monica Gutău, cea care a candidat pentru ocuparea acestui post – fiind de altfel singura care s-a înscris la procesul de selecție, are un CV remarcabil, cu specializări şi certificări dintre cele mai înalte, cu o experienţă de 12 ani în domeniul de activitate…” a declarat edilul din Râmnicu Vâlcea.
Acuzații de completare falsă a declarațiilor de avere
După apariția acestui scandal, presa locală semnala că Monica Gutău și-a completat fals declarațiile de avere din 2014 și 2017. Sigurul lucru menționat în documentele femeii era venitul obținut din indemnizația de creștere a copiilor și alocația acestora, deși Vlad Gutău era acționar în mai multe firme și ar fi trebuit să fie menționat la rubrica „venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie”.
Continuarea scandalului și angajări ilegale
Scandalul nu se oprește aici. În 2022 CJ a mai ridicat-o în funcție o dată pe Monica Gutău. Deși Guvernul a decis în iunie că se suspendă angajările la stat începând cu 1 iulie, acestea au continuat nestingherite în sistemul public. Așa s-a întâmplat și la Consiliul Județean Vâlcea, potrivit presei locale, unde s-au organizat concursuri într-un mod controversat.
Sursa: Realitatea.net