Nokian Tyres și Banca Europeană de Investiții: Parteneriat pentru o lume mai verde
Într-o eră în care amenințările schimbărilor climatice și ale poluării devin tot mai pregnante, Nokian Tyres, compania finlandeză, își asumă responsabilitatea de a contribui la o lume mai verde. Într-un demers fără precedent, compania a anunțat recent că a încheiat un acord de împrumut de 150 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI). Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a da viață unui proiect revoluționar în Oradea, România.
Prima fabrică de anvelope fără emisii de CO2
Investiția strategică a Nokian Tyres în România nu este una de rutină. Compania își propune să construiască prima fabrică de anvelope din lume care nu va emite dioxid de carbon (CO2). Acesta nu este doar un moment de cotitură pentru industria anvelopelor, ci și un exemplu de bună practică pentru întreaga industrie manufacturieră. Fabrica va reprezenta un standard al industriei, adoptând o abordare holistică a durabilității, care include utilizarea exclusivă a surselor de energie fără CO2 și a proceselor eficiente din punct de vedere energetic și extrem de automatizate.
Un parteneriat strategic cu BEI
BEI joacă un rol esențial în acest proiect, oferind finanțarea necesară pentru dezvoltarea tehnologiilor avansate de fabricare a anvelopelor. Acordul de împrumut este menit să consolideze și mai mult sustenabilitatea operațiunilor Nokian Tyres, consolidând poziția companiei ca lider în sustenabilitate în industria anvelopelor.
Un pas concret spre sustenabilitate
Pe 1 iulie, Nokian Tyres a marcat un moment istoric prin producerea primei anvelope în fabrica fără emisii de CO2, aflată încă în construcție. Prima anvelopă produsă la Oradea a fost o Nokian Tyres Snowproof 2, concepută pentru a fi folosită pe timp de iarnă de către conducătorii de autovehicule din Europa Centrală. Producția în masă a anvelopelor „made in Oradea” este programată să fie lansată în anul 2025.
Crearea de locuri de muncă și dezvoltarea comunității locale
Nokian Tyres nu se limitează la a investi în tehnologii verzi, ci contribuie și la dezvoltarea comunității locale prin crearea de locuri de muncă. Compania a început recrutarea personalului pentru Oradea încă de anul trecut, iar echipa de lansare a producției, formată din 60 de angajați, a urmat deja stagii de formare în fabrica din Finlanda. Compania continuă să facă angajări, contribuind astfel la dezvoltarea economică a comunității locale.
Sursa: oradeanul24.ro